Мартин Иванов

 

1

Мартин Иванов е един от онези българи, които са натрупали ценен опит извън България, за да се посветят на нещо значимо тук. Той е композитор, диригент и перкусионист, който е прекарал 15 години в САЩ и Канада. Завършва с оценка summa cum laude престижните Berklee College of Music, Бостън (джаз композиция и аранжиране), University of Memphis и University of Massachusetts, Софийски Университет “Св. Климент Охридски” (магистър стопанско управление). През годините 2001-2004 Мартин Иванов преподава композиция, хармония и аранжиране в University of Memphis и University of Massachusetts.

След завръщането си в България, той основава Институт за съвременно изкуство и терапия ЛИБЕРА (Институт ЛИБЕРА) с основната мотивация да използва творческите си знания както за терапевтични и обучителни практики, така и за създаването и развитието на социални проекти.

Мартин Иванов е официално оторизиран дръм съркъл фасилитатор от световно известната американска компания „REMO, Inc.”. Той полага основите на барабанната / ритъм терапия и барабанното фасилитиране в България. Създател е на програмите РИТМОЛОГИЯ, Арт Ритъм, Корпоративен Ритъм, Happy Drum (Ритмология за деца), Ритъм Релакс. Провел е над 1000 обществени, образователни, корпоративни и терапевтични събития, основани на ритъма и изразните средства на ударните инструменти, в които са участвали повече от 25 000 души.

Положителните вибрации на неговите барабани проникват в нуждаещите се от социална и терапевтична подкрепа затвори, психодиспансери, домове за възрастни, домове за деца, лишени от родителски грижи, дневни центрове за деца с увреждания и онкологични клиники.

Широко популярни са неговите корпоративни ритъм трейнинги, в които се включват световно известни компании като Microsoft, Citibank, Shell, HP, Deloitte, Carlsberg, AVON, Nestle, Renault Nissan и много други. Мотивационен говорител и лектор, използващ езика на ритъма като средство за личностно и колективно развитие. Преводач и издател на книгата “Лечебната Сила на Барабана” и автор на Алхимия на Ритъма”. Участник е в разнообразни интервюта, радио и телевизионни програми.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s